Ingredienser

  • 1 lille spidskål (ca. 500 g renset vægt)
  • 2 dl vand
  • 15 grønne asparges
  • 2 dl syrnet fløde 9%
  • 2 spsk spsk let mayonnaise
  • salt og peber
  • 1 bk karse
  • 25 g smuttede mandler

Tilberedning

Pluk de yderste blade af kålen, del den i kvarte på den lange led, fjern stokken og snit kålen. Kom kålen i en gryde med vandet. Læg låg på og damp kålen ved svag varme i ca. 3 min., til den er faldet sammen og er mør, men stadig har bid. Hæld kålen til afdrypning i en sigte og afkøl den.
Knæk de nederst ca. 3 cm af aspargesene, dér hvor de knækker naturligt. Snit aspargesene, kom dem i en gryde med kogende vand og kog i 1 min. Kassér kogevandet, kom aspargesene i en sigte, hæld koldt vand over, dryp dem af og afkøl dem.
Rør syrnet fløde med let mayonnaise og smag til med salt og peber. Vend spidskål med dressing, grønne asparges og karse. Rist mandlerne gyldne på en tør pande.

Drys mandlerne over salaten ved servering.

TIP
Kål er lettere at fordøje, når den blancheres.

 

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 160 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

600 kJ (150 kcal). Protein 6 g. Kulhydrat 13 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 3 g. Kostfibre 3 g

Fra kogebogen "Grønt med Hjerteforeningen"