Ingredienser

Spidskålspandekager
  • 50 g mel
  • ½-1 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 lille løg
  • 150 g fintsnittet spidskål
  • 2 æg
  • peber
  • 1 spsk. olie til stegning
Rissalat
  • 200 g grønne bønner
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 bundt koriander
  • 200 g kogte afkølede ris
Misodressing
  • 2 spsk. lys misopasta eller soja
  • 2 tsk. honning
  • Saft af 1 citron
  • 2 spsk. Risvinseddike

Tilberedning

Spidskålspandekager
Rør mel med vand til en tyk dej. Tilsæt salt. Hak løget. Halvér kålen, fjern stokke, og snit kålen fint. Vend kål i dejen sammen med løget. Tilsæt æggene of krydr med peber. Tænd ovnen på 200 grader. Varm olien på en stor slip let-pande – eller fire mindre – og øs dejen op på panden, og steg en stor pandekage i ca. 3 minutter. Sæt panden i ovnen, og steg pandekagen færdigt i ca. 6-8 minutter (små pandekager skal have ca. 4-5 minutter).

Rissalat
Nip bønnerne, damp dem i ca. 4 minutter og afdryp. Skær agur­ken i skiver og hak rødløg og kori­ander. Vend ris med bønner, agurk, løg og koriander.

Misodressing
Rør ingredienserne til misodres­singen sammen.

Top spidskålspandekagerne med koriander, og servér med ris­salat. Dryp misodressing over.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 190 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1050 kJ (250 kcal). Kulhydrat 34 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 1 g

HJERTELIV0118