Ingredienser
Spidskålspandekager- 50 g mel
- ½-1 dl vand
- 1 tsk. salt
- 1 lille løg
- 150 g fintsnittet spidskål
- 2 æg
- peber
- 1 spsk. olie til stegning
- 200 g grønne bønner
- 1 agurk
- 1 rødløg
- 1 bundt koriander
- 200 g kogte afkølede ris
- 2 spsk. lys misopasta eller soja
- 2 tsk. honning
- Saft af 1 citron
- 2 spsk. Risvinseddike
Tilberedning
Spidskålspandekager
Rør mel med vand til en tyk dej. Tilsæt salt. Hak løget. Halvér kålen, fjern stokke, og snit kålen fint. Vend kål i dejen sammen med løget. Tilsæt æggene of krydr med peber. Tænd ovnen på 200 grader. Varm olien på en stor slip let-pande – eller fire mindre – og øs dejen op på panden, og steg en stor pandekage i ca. 3 minutter. Sæt panden i ovnen, og steg pandekagen færdigt i ca. 6-8 minutter (små pandekager skal have ca. 4-5 minutter).
Rissalat
Nip bønnerne, damp dem i ca. 4 minutter og afdryp. Skær agurken i skiver og hak rødløg og koriander. Vend ris med bønner, agurk, løg og koriander.
Misodressing
Rør ingredienserne til misodressingen sammen.
Top spidskålspandekagerne med koriander, og servér med rissalat. Dryp misodressing over.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 190 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1050 kJ (250 kcal). Kulhydrat 34 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 1 g
HJERTELIV0118