Ingredienser

Kyllingekødboller
  • 1 lille løg
  • 200 g hakket kyllingekød 3-6 %
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 fed hvidløg
  • 4 kviste persille eller frisk koriander
  • 1 lille æg
  • 1 spsk. hvedemel
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
Grønsager i garam masala
  • ½ squash
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 porre
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. garam masala
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 2 dl yoghurt naturel 3½ %
  • 2 dl bouillon
  • 1 bundt koriander
  • 1 spsk. mandler
Blomkålsris
  • 1 lille blomkål
  • 4 kviste persille
  • Saft af ½ citron
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Tilberedning

Kyllingekødboller
Pil og riv løget fint. Rør kødet med løg, rød karrypasta, presset hvidløg, hakket persille eller koriander, æg, mel, flagesalt og peber til en fars. Lad farsen hvile ca. 30 minutter i køleskab.

Grønsager i garam masala
Skyl og klargør grønsagerne. Skær squash og peberfrugt i tern og porrerne i skiver. Snit forårsløgene. Varm olien på en stor pande med tilhørende låg, og svits grønsager i garam masala i 3-5 minutter, til de får lidt farve. Tilsæt tomatpure, yoghurt og bouillon og vend rundt. Form kyllingekødet til kødboller (på størrelse med en golfbold) med en spiseske, og læg dem på panden. Læg låg på panden, og lad det simre i ca. 10 minutter ved svag varme, til kødbollerne er møre.

Blomkålsris
Fjern de yderste blade af blomkålen, og del den i buketter. Kom den i en blender med persille og kør til blomkålsris. Smag til med citronsaft, flagesalt og peber. Top de spicy kyllingekødboller med frisk koriander, snittet forårsløg og hakkede mandler og servér med blomkålsris.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 375 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ/500 kcal Protein 38 g Kulhydrat 25 g Fedt 28 g, heraf 7 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 3, 2022