Ingredienser

Souvlaki
  • 400 g oksebøffer til grill
  • Saft af 2 citroner
  • 2 spsk. hakket frisk mynte
  • 2 spsk. frisk oregano
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 8 grillspyd
Græsk inspireret salat
  • 500 g tomater – gerne forskellige størrelser
  • 100 g babyspinat
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • ½ galiamelon
  • 50 g salattern 3+
  • 1 tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
Tzatziki
  • 1 agurk
  • ½ tsk. flagesalt
  • 2 dl græsk yoghurt mindre end 1 %
  • 1 bundt persille
  • 1 fed hvidløg
  • peber
  • 1 pakke fuldkornstortilla fladbrød, 320 g

Tilberedning

Souvlaki
Skær kødet i tern og mariner i citronsaft, mynte, oregano, presset hvidløg, olie og salt et par timer eller endnu bedre natten over.

Fordel kødet på spyd og grill på en varm grill i ca. 3 minutter på hver side.

Græsk inspireret salat
Skær halvdelen af tomaterne i skiver; resten i både. Skyl spinaten, og slyng den tør. Halvér agurken, fjern kernerne med en ske, og skær agurk i skiver. Skær halvdelen af løget i ringe; resten hakkes. Skær melonen i tern og vend forsigtigt med de øvrige ingredienser. Anret på et fad, smuldr salattern over og drys med oregano. Krydr med salt og peber.

Tzatziki
Riv agurken fint – fx på et mandolinjern. Drys med salt, og lad den trække lidt, inden den vrides fri for væde. Rør yoghurt med hakket persille, presset hvidløg og smag til med peber. Vend agurk i dressingen.

Lun tortillaerne og servér med grillspyd, græsk salat og tzatziki.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 340

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (490 kcal). Kulhydrat 55 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 3 g

UH3117