Ingredienser

Pizzadej
  • 3 dl vand
  • 20 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 100 g groft speltmel
  • 250 g italiensk durummel
  • ca. 150 g hvedemel
Fyld
  • 4 gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g reven mozarella 20+
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 50 g tynde skiver chorizo
  • 2 tsk. oregano
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 1 bakke rucola

Tilberedning

4 personer/4 pizzaer

Pizzadej
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, speltmel og durummel. Ælt til sidst hvedemel i dejen, og ælt dejen glat og smidig. Er den for klistret tilsættes lidt mere durummel. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.

Fyld
Skræl gulerødderne og skær i tynde skiver.

Del dejen i 4 stykker og rul hvert stykke ud til en rund pizza. Læg dem hver på et stykke bagepapir. Pensl olien på bundene. Top efterfølgende med mozarella, gulerødder, hakket rosmarin og chorizopølse. Krydr med oregano, salt og peber.

Bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten i ovnen ved 250 grader varmeluft i ca. 8 minutter, til de er sprøde. Top med rucola.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 90 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2800 kJ (680 kcal). Kulhydrat 103 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 7 g

UH2815