Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade
  • 1½ dl sukker
  • 2 stk æg
  • 3 spsk olie
  • 3½ dl hvedemel
  • 1 knsp salt, eventuelt
  • 2 spsk ren kakaopulver, usødet
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ dl minimælk
Pynt
  • 3 dl flormelis
  • 2 spsk kakaopulver
  • 3 spsk vand
  • 5 stk kiwifrugter
  • 1 æble, eventuelt
  • 14 stk papirmuffinsforme
  • 2 tsk olie til pensling

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 grader. Hak chokoladen på et skærebræt. Pisk sukker og æg cremet. Pisk olien i. Bland hvedemel, eventuelt salt, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og chokolade og vend det i blandingen sammen med mælken. Fordel dejen i formene. Bag dem i ca. 25 minutter på midterste ovnribbe.

Rør glasur af flormelis, kakaopulver og vand. Smør det på kagerne. Lad glasuren stivne helt. Lav en sommerfugl af frugten. Skræl kiwifrugterne, skær dem i halve og herefter i skiver. Brug 2 kiwiskiver til vinger. Lav eventuelt sommerfuglefølehorn af små stykker æble. Pynt kun de kager, der bliver spist med det samme.

TIP
Overskydende frugt kan spises sammen med kagerne. I stedet for at pynte frugten kan man servere frugten ved siden af.

Frugt og grønt pr. person

Frugt og grønt pr. muffin: 20 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. muffin: 1060 kJ (250 kcal) Kulhydrat 41 g Fedt 8 g, heraf mættet fedt 2,4 g Fedtenergi 28%

Det er sjovt at lave mad med Hjerteforeningen