Ingredienser

Sprød salat
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 250 g gulerødder
  • 1 stort glaskål
  • 250 g ræddiker
  • 150 g bladselleri
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk. syltet ingefær (sushiingefær) + lidt lage
  • 2 spsk. raps- eller sesamolie
  • evt. lidt salt
Sojabagt laks
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. sojasauce
  • 500 g laksefilet
Tilbehør
  • 4 dl fuldkorns jasminris (320 g)

Tilberedning

Sprød salat
Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter og ’popper’. Lad dem køle af. Skræl gulerod og glaskål. Skrub ræddikerne grundigt. Skær alle grønsagerne i tynde strimler. Hak ingefæren fint. Rør ca. 2 spsk. lage fra ingefærrene sammen med olien. Vend grønsager, ingefær og sesamfrø med dressing. Smag evt. til med lidt salt.

Sojabagt laks
Skær hvidløget i meget tynde skiver og bland med sojasaucen. Skær laksen i 4 stykker. Læg dem i et ovnfast fad, og dryp dem med sojasauce og hvidløg. Bag fisken ved 200 grader i 10 minutter.

Servér laksen med salat og kogte ris.

TIP
Ræddiker smager som en kraftig radise, nogle gange kan de være meget stærke. Brug almindelig radiser, hvis du ikke kan skaffe ræddiker. I stedet for glaskål, kan du bruge hvidkål eller spidskål.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2700 kJ (650 kcal). Kulhydrat 78 g. Fedt 24 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 45, 2016
Ude og Hjemme