Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 dl A 38
  • 100 g hvedeklid
  • 100 g rugmel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 400 g hvedemel
  • 5 æbler
  • 3 tsk kanel

Tilberedning

Rør gæren ud i lunkent vand og A 38, og tilsæt hvedeklid, rugmel, salt og sukker. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter.

Slå dejen ned, halver den og rul den ud i til to plader på ca. 30 x 40 cm. Riv æblerne og klem saften ud. Bland de revne æbler med kanel. Fordel æblefyldet på de to plader og rul dem sammen på den korte led. Skær hver roulade ud til snegle på ca. 2 cm. Lad dem efterhæve 15 min.

Bag sneglene ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Servér sneglene til en kop te eller som mellemmåltid.

Frugt og grønt pr. person

40 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Ved 12 stk er 1 stk svarende til: 850 kJ (200 kcal). Kulhydrat 45 g. Fedt 1.5 g, heraf mættet fedt <1 g