Ingredienser
Fiskefrikadeller- 500 g torskefilet uden skind og ben
- 1 tsk. salt
- 1 lille løg
- 1 æg
- 50 g havregryn
- ¾ dl skummet-, mini- eller letmælk
- friskkværnet peber
- 2 spsk. raps- eller olivenolie
- 300 g frosne optøede ærter
- 1 fed hvidløg
- 1 dl skyr naturel
- ½ tsk. salt
- peber
- 1 hjertesalat
- ½ spidskål, mellem størrelse
- 4 tykke skiver rugbrød a ca. 70 g (Nøglehulsmærket)
- 1 bakke karse
Tilberedning
Fiskefrikadeller
Hak fisken, og kom den i en foodprocessor. Drys med salt og blend fisken groft.
Pil løget, riv det groft, og rør det med fisken sammen med æg, havregryn og mælk. Krydr fiskefarsen med friskkværnet peber, og sæt den tildækket i køleskabet ca. 30 minutter.
Varm olien på en slip let-pande. Form frikadeller med en ske dyppet i koldt vand, og steg dem langsomt gyldne og gennemvarme på panden i 6-7 minutter på hver side.
Ærtecreme
Kom ærter, presset hvidløg og skyr i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Skyl salaten, og slyng den tør. Snit kålen fint.
Smør lidt ærtecreme på rugbrødet. Top med salatblade, fiskefrikadelle, lidt mere ærtecreme og karse. Servér med kål ”on the side”.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1400 kJ/300 kcal Kulhydrat 40 g Fedt 5 g, heraf <1 g mættet fedt Protein 23 g
Hjerteliv nr. 3, 2021