Ingredienser

Tærtedej
  • 75 g hvedemel
  • 75 g fint fuldkornshvedemel eller hvid hvede
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids fint salt
  • ½ dl nødde- eller smagsneutral rapsolie
  • 2-3 spsk. skummet-, mini- eller letmælk
Citroncreme
  • 2 æg
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 1½ dl skummet-, mini- eller letmælk
  • 150 g sukker
  • Skal af 1 ubehandlet citron
  • 1½ dl friskpresset citronsaft (af ca. 2-3 citroner)
Pynt
  • 1 håndfuld frisk mynte eller citronmelisse

Tilberedning

20 stk.

Tærtedej
Bland de to slags mel, flormelis og salt sammen. Bland olien i melet. Tilsæt lidt af mælken under æltning, og kom så meget i, at dejen samler sig og bliver blød og elastisk uden at være klistret. Pak dejen ind i køkkenfilm, og lad den hvile i køleskabet 1 time. Rul dejen ud og kom i små linseforme. Prik dem i bunden, og bag tærterne i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter, eller til de er gyldenbrune og færdigbagte. Lad dem køle af i formene.

Citroncreme
Pisk æg, majsstivelse, mælk, sukker, fintrevet citronskal og citronsaft sammen i en kasserolle. Kog cremen forsigtigt op under piskning, og kog den igennem i 3 minutter. Fordel den varme creme i tærterne, og lad dem køle af.

Pynt med mynte eller citronmelisse inden servering.

TIP
Hvis du ikke har linseforme, kan du lave en mellemstor tærte af dej og creme eller små tærter i den størrelse forme, du har.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 10 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

450 kJ (100 kcal). Kulhydrat 18 g. Fedt 3 g, heraf mættet fedt 0,5 g

Ude og Hjemme, uge 14, 2017
Ude og Hjemme