Ingredienser

Mini-burgerboller (12 stk.)
  • 2½ dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 200 g fuldkorns durum mel
  • 80-100 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • 20 g sesamfrø
Barbequesauce
  • 1 dl ketchup
  • ½ spsk. eddike
  • 25 g brun farin
  • 1 spsk. sød chilisauce
Kålsalat
  • 1 lille spidskål
  • 1 agurk
  • 1 dl yoghurt naturel 1½ %
  • 1 spsk. fedtreduceret mayonnaise
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 1 bundt frisk koriander
  • 500 g hakket oksekød 3-7 % fedt
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 12 små pinde

Tilberedning

12 stk./4 personer

Mini-burgerboller
Hæld kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og rør dernæst fuldkorns durum mel i væsken. Ælt hvedemelet i lidt af gangen, og ælt til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker. Tril hvert stykke til små boller. Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir, og tryk dem ud, så de bliver ca. 1 cm høje. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 10 minutter til de er gyldenbrune.

Barbequesauce
Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde. Kog ved meget svag varme i ca. 5 minutter. Smag saucen til med salt og peber og afkøl.

Kålsalat
Fjern stokken og de yderste blade af kålen. Snit kålen fint. Skær agurken i skiver. Rør yoghurt med mayonnaise, og smag til med salt og peber. Vend forsigtig dressingen med kål, agurk og koriander.

Del kødet i 12 dele, og form til 12 små bøffer. Krydr med salt og peber, og grill dem på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side.

Flæk bollerne, og smør med barbequesauce. Fordel kålsalat og bøffer mellem brødene, og fæstn med små pinde.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 240

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ (620 kcal). Kulhydrat 84 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 4 g

UH2315