Ingredienser

Tatarsauce
  • 1 lille bundt purløg
  • 1 bundt dild
  • 2 spsk. let mayonnaise
  • 1 dl yoghurt naturel 0,1 %
  • 2 tsk. grovkornet sennep
  • 1 spsk. kapers
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
Fennikelsalat med jordbær
  • 2 store fennikler
  • 250 g jordbær
  • 250 g sukkerærter
  • Saft af 1 citron
  • Resten af dilden fra tatarsaucen
Knuste kartofler
  • 1 kg nye kartofler
Skindstegt kulmule
  • 600 g kulmule med skind
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Tilberedning

Tatarsauce
Hak de to slags urter. Rør mayonnaise med yoghurt, sennep, kapers, purløg og 2 spsk. hakket dild – resten af dilden gemmes til salaten. Smag tatarsaucen til med salt og peber.

Fennikelsalat med jordbær
Skær fennikel i tynde skiver fx på et mandolinjern. Pres halvdelen af citronsaften over.
Skyl og nip jordbærrene, og halvér dem. Snit sukkerærterne. Vend fennikel med snittet sukkerærter, jordbær og dild.

Knuste kartofler
Skur og kog kartoflerne, til de er møre. Hæld kogevandet fra, og knus kartoflerne let.

Skindstegt kulmule
Skær fisken ud i 4 passende stykker, og rids skindet lidt med en skarp kniv. Varm olien på en slip let-pande. Steg fisken på skindsiden ved god varme i 5-6 minutter. Vend den forsigtigt og steg ved svag varme, indtil fisken er mælkehvid, og du kan se, den deler sig i flager, når du trykker let på den med en finger. Tag fisken af varmen og krydr med salt og peber.
Fordel knuste kartofler i bunden af dybe tallerkener, top med fennikelsalat med jordbær og skindstegt kulmule. Pres den anden halvdel af citronsaft over, og servér med tatarsauce

Frugt og grønt pr. person

285 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ/500 kcal, Kulhydrat 55 g, Fedt 10 g, heraf 1,5 g mættet fedt, Protein 37 g

Hjerteliv 2, 2020