Ingredienser

  • Simrebolognese
  • 1 løg
  • 1 rød chili
  • 2 stængler blegselleri
  • 2 gulerødder
  • ½ knoldselleri
  • 1 lille oksebov afpudset ca. 600 g
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl oksefond eller bouillon
  • 1 dl rødvin
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • ½ tsk salt
  • peber
Polenta
  • 1 liter kogende vand
  • 1 tsk salt
  • 200 g minutpolenta
  • 1 fed hvidløg
  • reven skal af 1 ubehandlet citron
  • 30 g reven parmesanost 32+
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Tilberedning

Simrebolognese
Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær blegselleri og gulerødder i små tern og knoldselleri i tern på ca. 1×1 cm. Skær kødet i grove tern.

Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, blegselleri, gulerødder, selleri og chili, uden at det tager farve. Tilsæt kød og krydderier, og brun det godt. Brun eventuelt kødet af to gange, så det ikke koger.

Tilsæt tomatpuré, tomater, oksefond, rødvin og eddike og rør i saucen. Lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 2 timer, til det er godt mørt. Smag saucen til med salt og peber.

Polenta
Kog vandet op i en gryde. Tilsæt salt, og drys polenta gradvist i under omrøring. Rør i polentaen, mens den koger i ca. 5 minutter. Tilsæt presset hvidløg, reven citronskal, parmesanost og hakket basilikum – gem lidt til pynt. Spæd til med mere kogende vand, hvis polentaen bliver for tyk.

Servér polenta med simrebolognese, og pynt med basilikum.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2400 kJ (560 kcal). Kulhydrat 60 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 6 g

Ude og Hjemme, uge 2, 2016