Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 1 æble
  • 2 små porrer
  • 1 bundt forårsløg
  • 150 g marinerede sildefileter
  • 150 g cremefraiche 9 %
  • 50 g fedtreduceret mayonnaise
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. stødt karry
  • ½ tsk. havsalt
  • Peber
  • 1 bundt dild
  • 4 skiver rugbrød, 200 g

Tilberedning

Pil rødløget og hak det fint. Skær æblet i kvarte, fjern kernehus og skær halvdelen af æblet i tynde både. Den anden halvdel skæres i små tern.
Skær porrerne i skiver, og damp dem i 3 minutter, hvorefter de afdryppes.
Snit forårsløg og gem til pynt.
Skær sildefileterne i stykker a 2-3 cm. Rør cremefraiche med mayonnaise, sennep og karry og smag til med salt og peber. Vend forsigtigt rødløg, æble i tern, porre, sild og hakket dild (gem lidt til pynt) i dressingen.
Top brødet med sild a la creme, og pynt med æbler i skiver, forårsløg og dild.

Frugt og grønt pr. person

125 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1500 kJ/375 kcal Kulhydrat 36 g Fedt 17 g, heraf 4 g mættet fedt

Hjerteliv 3, 2020