Ingredienser

Selleri-pæresuppe
  • ½ knoldselleri
  • 200 g kartofler
  • 2 pærer
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • 1½ dl sødmælk
  • ½ tsk. salt
  • peber
Tilbehør
  • 50 g chorizo i tynde skiver
  • 1 potte frisk basilikum
  • 4 tykke skiver groft fuldkornsbrød

Tilberedning

Skræl selleri og kartofler og skær i tern. Skær pærerne i kvarte. Fjern kernehus og skær i tern. Varm olien i en gryde, og steg selleri og kartofler et par minutter under omrøring. Hæld bouillon på, og lad grønsagerne simre under låg i ca. 20 minutter. De sidste 5 minutter koges pærerne med. Blend suppen, og tilsæt mælken. Er suppen for cremet, spædes til med mere bouillon. Kog suppen op og smag til med salt og peber.

Steg pølsen sprød på en tør pande.

Servér suppen med sprødstegt chorizo, basilikum og brød.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ (450 kcal). Kulhydrat 72 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 5 g