Ingredienser

Sandwichflutes
  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 175 g rugmel
  • 500 g hvedemel
Chilimayonnaise
  • ½ rød chili
  • ½ dl mayonnaise
Tilbehør
  • 1 salathoved
  • 4 tomater
  • 1 lille rødløg
  • 200 g roastbeef i skiver

Tilberedning

Sandwichflutes
Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, honning, rugmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen godt. Tilsæt løbende mere mel, mens du ælter, til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve i 1 time.
Form 2 store flutes af dejen, og lad dem efterhæve i 30 minutter. Bag flutene ved 200 grader i ca. 25 minutter, til de er gyldne og lyder hult, når du banker på undersiden. Lad flutene køle af.

Chilimayonnaise
Flæk chilien, fjern frøvægge og frø, og skær chilien i bittesmå tern. Rør mayonnaisen med chili.

Flæk det ene flutes, og smør mayonnaisen i et tyndt lag på skærefladen af brødet. Læg salatblade, tomatskiver, løg i tynde skiver og roastbeef på den nederste del af fluten og læg toppen ovenpå. Tryk fluten lidt sammen, og skær den ud i 4 lige store stykker.

TIP
I stedet for frisk chili kan du bruge 1-2 tsk. sambal oelek.  Det andet flutes kan du evt. fryse eller bruge næste dag.

Frugt og grønt pr. person

160 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3287 kJ (783 kcal). Kulhydrat 140 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 21, 2013