Ingredienser

  • 75 g hørfrø
  • 2 dl vand
  • 3 dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk groft salt
  • 200 g havregryn
  • 75 g fuldkornsspeltmel
  • 350 g hvedemel (cirka)
  • 1 æg til pensling

Tilberedning

 12 stk.

Kom hørfrø i en skål og hæld kogende vand over. Lad frøene trække i ca. 30 minutter.

Hæld kærnemælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning, salt, havregryn, speltmel og de udblødte hørfrø. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Den skal være lidt klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 2 lige store dele. Rul dejen ud til to aflange stykker, 30×10 cm og skær dejen ud i hver 6 trekanter, så der er 12 stykker i alt. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader. Pensl brødene med sammenpisket æg og bag dem i ca. 15 minutter. Afkøl brødene på en bagerist.

TIP
Dejen kan også formes til boller. Slå den hævede dej ned på et meldrysset bord, del den i 12 stykker og tril dem skødesløst til boller. Herefter er fremgangsmåden den samme.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1013 kJ (241 kcal). Kulhydrat 44 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt 1 g. Kostfibre pr. stk.: 5 g. Fuldkorn pr. stk.: 29 g (35%)

Ude og Hjemme, uge 7, 2013