Ingredienser
- 75 g hørfrø
- 2 dl vand
- 3 dl kærnemælk
- 50 g gær
- 1 spsk honning
- 1 spsk groft salt
- 200 g havregryn
- 75 g fuldkornsspeltmel
- 350 g hvedemel (cirka)
- 1 æg til pensling
Tilberedning
12 stk.
Kom hørfrø i en skål og hæld kogende vand over. Lad frøene trække i ca. 30 minutter.
Hæld kærnemælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning, salt, havregryn, speltmel og de udblødte hørfrø. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Den skal være lidt klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 2 lige store dele. Rul dejen ud til to aflange stykker, 30×10 cm og skær dejen ud i hver 6 trekanter, så der er 12 stykker i alt. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader. Pensl brødene med sammenpisket æg og bag dem i ca. 15 minutter. Afkøl brødene på en bagerist.
TIP
Dejen kan også formes til boller. Slå den hævede dej ned på et meldrysset bord, del den i 12 stykker og tril dem skødesløst til boller. Herefter er fremgangsmåden den samme.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1013 kJ (241 kcal). Kulhydrat 44 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt 1 g. Kostfibre pr. stk.: 5 g. Fuldkorn pr. stk.: 29 g (35%)
Ude og Hjemme, uge 7, 2013