Ingredienser

Ørred
  • 1 hel ørred, ca. 800 g
Grøntsagsfyld
  • 2 store gulerødder
  • 200 g spinat
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 citroner
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 2 tsk. 7 krydderier
  • 1 tsk. tandoori masala (krydderi)
  • Yoghurtsauce
  • 3 dl yoghurt naturel 1½%
  • 2 spsk. tahin (sesampasta)
  • 2 fed hvidløg
  • ¼ - ½ tsk. salt
  • ca. 1 spsk. citronsaft
Salat
  • ½ iceberg- eller romainesalat
  • ½ agurk
  • 2 tomater
  • 150 g majs
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. salt
  • peber
Tilbehør
  • 400 g fuldkornsbrød, fx arabiske fuldkornsfladbrød eller fuldkornspitabrød

Tilberedning

Ørred
Tænd ovnen på 250 grader.

Rens fisken grundigt udenpå og indeni. Læg fisken i et stort ovnfast fad.

Grønsagsfyld
Riv gulerødderne groft. Skyl spinat grundigt, lad den dryppe af og hak den groft. Hak persillen groft. Pres saften af 1 citron.

Bland gulerødderne med spinat, persille, citronsaft, salt, peber, 7 krydderi og tandoori.

Fyld grøntsagsblandingen i fiskens bug. Skær den anden citron i skiver og læg ovenpå fisken. Dæk fadet med låg eller stanniol og bag fisken i ca. 45 minutter.

Yoghurtsauce
Rør yoghurten med tahin, finthakket hvidløg, salt og smag til med citronsaft.

Salat
Snit salaten og bred den ud på et fad. Halver agurken og skær i skiver. Skær tomater i både og drys over salaten. Lad majsene dryppe af og drys på toppen af salaten. Rør olie og citronsaft sammen og dryp over salaten. Krydr med salt og peber.

Tilbehør
Servér fisken med salat, yoghurtsauce og lune brød.

TIP
I stedet for ørred kan du bruge 1 stor multe, 1 lille laks eller 2 guldbars eller 2 havbars.

Frugt og grønt pr. person

275 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2800 kJ / 650 kcal Kulhydrat: 77 g Fedt: 22 g, heraf mættet fedt 5 g

Hjertevarm mad 2017