Ingredienser

Salat
  • 350 g rødbeder
  • 300 g hel spinat
  • 1 spsk raps- eller olivenolie
  • salt og peber
  • 250 g torskefilet
  • 2 æg
  • 1 bakke feldsalat/vårsalat
Sennepssauce
  • 2½ dl skummet-, mini- eller letmælk
  • ¼ dl hvedemel
  • 2-3 spsk grov sennep
  • salt og peber
Tilbehør
  • 6 skiver rugbrød, 300 g

Tilberedning

Salat
Skræl rødbederne, og skær dem i både eller store tern. Kog rødbederne i letsaltet vand, til de er møre, men med lidt bid, ca. 10 minutter. Hæld vandet fra, og lad rødbederne køle af.

Skyl spinaten grundigt, og tør den. Varm olien i en stor gryde, og svits spinaten, til den falder sammen. Krydr med salt og peber, og lad den dryppe af i en sigte. Læg torsken i en gryde med lidt vand i bunden. Krydr med salt og peber, og kog den forsigtigt op. Lad torsken koge sagte under låg i 4-5 minutter, til den skiller i flager, når du trykker på den. Lad fisken køle lidt af. Kog æggene, til de er smilende, ca. 6 minutter. Pil og halvér dem. Skyl og tør salaten.

Sennepssauce
Pisk mælk og mel sammen en lille gryde, og kog saucen op under piskning. Lad saucen simre i 5 minutter. Tilsæt sennep, og smag til med salt og peber.

Servér spinat og rødbeder i med feldsalaten ovenpå. Bryd torsken i mindre stykker eller flager, og fordel dem imellem salaten. Dryp den lune sennepssauce over, og læg æggene ved.

Servér ristet rugbrød til.

Frugt og grønt pr. person

175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1677 kJ (399 kcal). Kulhydrat 58 g. Fedt 9 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 16, 2014