Ingredienser

Æblekompot
  • 4 æbler
  • 30 g sukker
  • korn af 1 stang vanilje
Sukkerbrødsdej
  • 4 æg str. L
  • 120 g sukker
  • 60 g hvedemel
  • 60 g kartoffelmel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 25 g sukker til drys
Vaniljeskyr
  • 200 g skyr naturel
  • 1 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g brombær

Tilberedning

Æblekompot
Skær æblerne i både, fjern kernehus, og skær æblerne i små tern.

Kog æblerne til en mos. Tilsæt sukker og vaniljekorn, og blend kompotten. Afkøl kompotten.

Sukkerbrødsdej
Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker hvidt og skummende ca. 10 minutter – brug en håndmixer. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver, og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt med en dejskraber, til melet er fordelt. Det er vigtigt, at det foregår forsigtigt, da den indpiskede luft i æggemassen helst ikke må røres ud.

Fordel forsigtigt dejen på en bageplade med bagepapir, og bag i ca. 10 minutter, til den er gylden i overfladen.

Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker. Læg et fugtigt opvredet viskestykke over, og lad den ligge lidt. Træk derefter papiret af bunden.

Spred æblekompotten ud på rouladen, og pak papiret stramt om rouladen, mens den forsigtigt rulles sammen.

Vaniljeskyr
Rør skyr med flormelis og vaniljekorn.

Skær rouladen i 8 høje skiver.

Fordel lidt vaniljeskyr i bunden af hver tallerken, og top med roulade. Pynt med brombær.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 125 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ (250 kcal). Kulhydrat 46 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt 1 g

UH3715