Ingredienser

Roti (16 stk.)
  • 150 g fint fuldkornshvedemel
  • 150 g hvedemel
  • Ca. 3 dl vand

Tilberedning

Roti
Bland de to slags mel sammen i en skål. Ælt vandet i melet lidt af gangen, til dejen er blød og smidig. Lad dejen hvile i mindst 20 minutter i køleskabet. Jo længere tid dejen hviler, jo lettere er den at rulle ud.

Del dejen i ca. 8 kugler. Drys lidt mel på bordet og rul kuglerne ud til tynde pandekager. Læg dem en af gangen på en tør varm pande eller særlig plade til at stege dem på. Vend dem ofte og pres pandekagen ned mod panden med en palet eller sammenfoldet viskestykke, til den puffer op og har fået lidt brune pletter.

TIP
Roti er pakistanernes traditionelle brød som de spiser med forskellige retter. Brødene bruges som tilbehør til fx supper og gryderetter.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 275 kJ / 75 kcal Kulhydrat: 14 g Fedt: under 1 g heraf mættet fedt under 1 g

Hjertevarm mad 2017