Ingredienser

Romesco sauce
  • 2 røde peberfrugter
  • 25 g mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. eddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • Saft af ½ citron
  • Salt
  • Peber

Tilberedning

Romesco sauce
Tænd ovnen på 250 grader grill. Halvér peberfrugterne. Fjern frøstole, og læg dem med ydersiden opad på en bageplade med bagepapir og grill i 15-20 min., til de er mørke og brankede. Kom de grillede peberfrugter i en frysepose og bind knude på. Lad dem hvile ca. 15 min. Gnub skindet af. Kom peberfrugter, mandler, presset hvidløg, eddike og olie i en blender og kør til en grovkornet tyk konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Brug den som dressing i en sandwich og som sauce til grønsager, pasta, fisk og kylling.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. 100 g: 650 kJ/150 kcal Kulhydrat 5 g Fedt 13 g, heraf 1½ g mættet fedt Protein 3 g

Hjerteliv nr. 3, 2023