Ingredienser

Rørt tatar
  • ½ bundt persille
  • 1 lille løg
  • 50 g cornichoner
  • 300 g tatar
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 spsk cognac, kan undlades
  • 2 spsk kapers
  • salt og peber
Salat
  • 2 gulerødder
  • 1 bakke spæde salater eller 1 salathoved
  • 1 spsp olivenolie
  • 1 spsk vineddike eller citronsaft
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 tykke skiver rugbrød, 280 g

Tilberedning

Rørt tatar
Hak persille og løget fint. Skær cornichonerne i små tern. Rør tatarkødet med sennep, tomatpuré og cognac. Rør persille, løg, cornichoner og kapers i kødet og smag til med salt og peber. Form den rørte tatar til flade bøffer direkte på 4 tallerkener.

Salat
Skær gulerødderne i lange strimler med en kartoffelskræller. Skyl og tør salaten og bland den med gulerødderne. Rør olie og eddike sammen med salt og peber og vend dressingen sammen med salaten. Læg salaten rundt om tataren.

Servér tataren med salat og rugbrød.

Frugt og grønt pr. person

108 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1390 kJ (330,9 kcal). Kulhydrat 44 g. Fedt 9,5, heraf mættet fedt 2,3 g

Ude og Hjemme, uge 25, 2012