Ingredienser

  • 1 rødkål, ca. 1 kg (800 g renset)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 dl sød solbærsaft
  • 1 dl rødvinseddike
  • 4 spsk. brun farin
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk. salt
  • Peber

Tilberedning

Halver kålen, fjern de yderste blade og stokken. Skær kålen i kvarte og snit kålen fint enten med en skarp kniv eller på foodprocessor med den grove riveskive.
Varm halvdelen af olien i en gryde og svits halvdelen af kålen ved god varme i ca. 5 min. Tag kålen op og varm resten af olien. Svits nu resten af kålen ved god varme i ca. 5 min. Kom resten af kålen tilbage i gryden og tilsæt solbærsaft, eddike, brun farin og laurbærblade og lad kålen simre under låg i ca. 20 min.

Smag kålen til med salt og peber.

Frugt og grønt pr. person

130 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

700 kJ/ 150 kcal. Kulhydrat 29 g, Fedt 3 g, heraf mindre end 1 g mættet fed

LK2020-14