Ingredienser

Rødbedesuppe
  • 4 rødbeder, 400 g
  • 2 gulerødder
  • ¼ selleri, 250 g
  • 3 løg
  • 400 g rødkål eller hvidkål
  • 400 g oksesmåkød
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 laurbærblade
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • salt og peber
  • 1-2 spsk. æbleeddike
Timianbrød
  • 8 skiver fuldkorns hvedebrød eller 12 skiver flutes, 400 g
  • 4 tsk. olivenolie
  • 10 stilke frisk timian eller 2 tsk. tørret

Tilberedning

Rødbedesuppe
Skræl alle rodfrugter og løg. Hak løgene groft, skær rodfrugterne i grove stykker, og snit kålen, alle grøntsager i mundrette størrelser. Brun kødet på alle sider i olien i en stor gryde. Tilsæt grøntsagerne, og svits det hele godt igennem, til grøntsagerne falder lidt sammen. Dæk ingredienserne med vand, og tilsæt laurbærblad. Lad suppen koge i ca. 1 time under låg, til grøntsager og kød er helt mørt. Rør presset hvidløg i suppen, tilsæt hakket persille, og smag den til med salt, peber og æbleeddike.

Timianbrød
Pensl brødskiverne med olie. Rist dem i ovnen under grillen, til de er gyldne. Drys dem med timianblade, og servér dem til suppen.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 325 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ (620 kcal). Kulhydrat 81 g. Fedt 21 g, heraf mættet fedt 6 g

UH0215