Ingredienser
Rødbedesuppe- 400 g hakket kyllingekød
- 2 spsk. olivenolie
- 3 løg
- 3 gulerødder
- 500 g rødbede
- ¼ selleri
- 2 fed hvidløg
- 1 l grønsagsbouillon
- ½ l vand
- salt og peber
- 8 skiver fuldkornsbrød (400 g)
- 1 dl syrnet fløde 9 %
- 4 spsk. kapers
- 1 håndfuld dild, purløg eller persille
Tilberedning
Svits kødet i olien i en gryde. Hak løgene fint. Riv gulerødder, rødbeder og selleri groft. Hak hvidløgene fint. Svits grønsagerne sammen med kødet i et par minutter. Tilsæt bouillon, vand og lad suppen koge under låg i 20 minutter. Smag til med salt og peber.
Servér suppen i skåle med en skefuld syrnet fløde, et drys kapers og grofthakket dild på toppen. Servér med brød.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 300 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2500 kJ (590 kcal). Kulhydrat 78 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 4,5 g
UH1017