Ingredienser

Rødbedesuppe
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 løg
  • 3 gulerødder
  • 500 g rødbede
  • ¼ selleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l grønsagsbouillon
  • ½ l vand
  • salt og peber
Tilbehør
  • 8 skiver fuldkornsbrød (400 g)
  • 1 dl syrnet fløde 9 %
  • 4 spsk. kapers
  • 1 håndfuld dild, purløg eller persille

Tilberedning

Svits kødet i olien i en gryde. Hak løgene fint. Riv gulerødder, rødbeder og selleri groft. Hak hvidløgene fint. Svits grønsagerne sammen med kødet i et par minutter. Tilsæt bouillon, vand og lad suppen koge under låg i 20 minutter. Smag til med salt og peber.

Servér suppen i skåle med en skefuld syrnet fløde, et drys kapers og grofthakket dild på toppen. Servér med brød.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (590 kcal). Kulhydrat 78 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 4,5 g

UH1017