Ingredienser

Rødbedesuppe
  • 500 g rødbeder
  • 2 mellemstore kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 l grønsagsbouillon
  • salt og peber
  • 2 æbler
Peberrodsfløde
  • ½ dl piskefløde
  • 1-2 spsk revet peberrod
Tilbehør
  • 1 bundt purløg
  • 4 tykke skiver groft hvedebrød, 300 g

Tilberedning

Rødbedesuppe
Skræl rødbeder og kartofler og skær dem i små tern. Varm olien i en gryde og svits rødbeder, kartofler, presset hvidløg og koriander et par minutter. Hæld bouillon ved og lad grøntsagerne simre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter, til rødbeder og kartofler er møre. Blend suppen og smag den til med salt og peber. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i skiver. Lun æblerne i suppen.

Peberrodsfløde
Pisk fløden til et let skum. Vend flødeskummet med friskrevet peberrod.

Servér suppen med peberrodsfløde, klippet purløg og groft brød.

Frugt og grønt pr. person

128,8 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1769 kJ (421,1 kcal). Kulhydrat 71,8 g. Fedt 11,8 g, heraf mættet fedt 4,5 g

Ude og Hjemme, uge 38, 2012