Ingredienser

Rødbederisotto
  • 1 løg
  • 300 g rødbeder
  • 50 g bacon i tern
  • 1 spsk olivenolie
  • 300 g risottoris
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl hvidvin
  • 1,2 l grønsagsbouillon
  • 50 g parmesanost
  • salt og peber
  • revet skal af 1 økologisk citron
Stegte svampe
  • 250 g svampe, gerne forskellige slags
  • 1 spsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld persille
  • salt og peber

Tilberedning

Rødbederisotto
Hak løget. Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Steg baconen sprød på en tør pande. Tilsæt olie, og steg løget, uden at det tager farve. Tilsæt ris, presset hvidløg og rødbeder, og vend det godt rundt. Hæld vinen på risene, og lad den fordampe. Spæd gradvist med bouillon, og lad risene simre, mens væden langsomt absorberes – det tager ca. 20 minutter. Tilsæt parmesanost, og smag risottoen til med salt og peber.

Stegte svampe
Rens svampene. Varm olien på en pande, og rist svampene ved god varme. Tilsæt presset hvidløg og persille, og smag svampene til med salt og peber.

Servér rødbederisotto med stegte svampe og drys revet citronskal over.

Frugt og grønt pr. person

333 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2748 kJ (654 kcal). Kulhydrat 101 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 5 g

Ude og Hjemme, uge 41, 2013