Ingredienser

Risotto med broccoli
  • 1 broccoli, ca. 500 g
  • 1 løg
  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g risottoris
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 l grønsagsbouillon
  • 50 g parmesanost
  • 1 ubehandlet citron
  • salt og peber
Stegte svampe
  • 250 g svampe, fx karljohan, østershatte eller shiitake
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 1 spsk olie
  • salt og peber

Tilberedning

Risotto med broccoli
Del broccolien i mindre buketter oghak løget. Pres hvidløgene. Varm olien i en sauterpande og svits løg oghvidløg. Tilsæt risene og svits dem et kort øjeblik. Hæld hvidvin på og lad detfordampe. Spæd gradvist med bouillonen, mens risene simrer ved svag varme i ca.15 minutter. Tilsæt broccolien og lad risene simre i yderligere ca. 5 minutter,til de er møre, og bouillonen er kogt ind. Riv parmesanen. Riv citronskallenfint på et rivejern. Vend parmesanost i risene og smag risottoen til medcitronskal, salt og peber. 

 

Stegte svampe
Rens svampene og skær dem eventuelt imindre stykker. Skyl persillen og hak den fint. Varm olien på en lille pande ogrist svampene, til de er gyldne. Krydr svampene med salt og peber og vend demmed persille.

 

Servér risottoen toppet med de stegte, persillevendtesvampe.

 

Frugt og grønt pr. person

181 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2283 kJ (544 kcal). Kulhydrat 78 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 4 g

UH4511