Ingredienser
Havtornsauce- korn af 1 vaniljestang
- 100 g havtorn
- 50 g sukker
- 100 g fuldkornsgrødris
- 4 dl letmælk
- 1 vaniljestang
- 1 tsk. sukker
- 1 portion fuldkornsrisengrød
- 2 dl skyr naturel
- 1 spsk. flormelis
- 20 g mandelflager
Tilberedning
Havtornsauce
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kom havtorn, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 5 minutter, til havtornen brister. Tag havtornsaucen af varmen og fjern vaniljestangen.
Risengrød
Skyl risene og afdryp. Kom mælk i en gryde og bring i kog. Tilsæt ris og kog i ca. 1 time og 15 minutter ved svag varme, til risene føles møre. De har stadig lidt bid.
Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på. Afkøl grøden.
”Risalamande”
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret.
Findel risengrøden med en gaffel og rør med skyr lidt ad gangen. Tilsæt vaniljekorn rørt ud i flormelis og mandelflager.
Servér risalamande med havtornsauce.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
800 kJ/200 kcal. Kulhydrat 45 g. Fedt 15 g, heraf 2 g mættet fedt
HJERTELIV0418