Ingredienser

Havtornsauce
  • korn af 1 vaniljestang
  • 100 g havtorn
  • 50 g sukker
Risengrød
  • 100 g fuldkornsgrødris
  • 4 dl letmælk
”Risalamande”
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk. sukker
  • 1 portion fuldkornsrisengrød
  • 2 dl skyr naturel
  • 1 spsk. flormelis
  • 20 g mandelflager

Tilberedning

Havtornsauce
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Kom havtorn, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 5 minutter, til havtornen bri­ster. Tag havtornsaucen af varmen og fjern vaniljestangen.

Risengrød
Skyl risene og afdryp. Kom mælk i en gryde og bring i kog. Tilsæt ris og kog i ca. 1 time og 15 minutter ved svag varme, til risene føles møre. De har stadig lidt bid.

Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på. Afkøl grøden.

”Risalamande”
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret.

Findel risengrøden med en gaffel og rør med skyr lidt ad gangen. Tilsæt vaniljekorn rørt ud i flormelis og mandelflager.

Servér risalamande med havtornsauce.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

800 kJ/200 kcal. Kulhydrat 45 g. Fedt 15 g, heraf 2 g mættet fedt

HJERTELIV0418