Ingredienser

Rødbedesalat
  • 750 g rødbeder
  • 1 bundt persille
  • 50 g soltørrede tranebær
  • 75 g salattern, 21 %
  • 1 citron
  • salt og peber
Rillette af røget makrel
  • 1 røget makrel, 200 g renset vægt
  • 50 g syltede agurker
  • 1 dl syrnet fløde, 9 %
  • 1 spsk. kapers
  • 1 citron
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg
Tilbehør
  • 4 skiver groft brød, 200 g

Tilberedning

Rødbedesalat
Kog rødbederne møre i 30-60 minutter. Kogetiden afhænger af størrelse og alder. Chokafkøl rødbederne under iskoldt vand og gnub skindet af, mens de stadig er lune. Afkøl rødbederne helt og skær dem i mundrette stykker. Skyl og hak persillen. Vend rødbeder med persille, soltørrede tranebær og salattern. Pres citronen. Dryp citronsaften over og krydr med salt og peber.

Rillette af røget makrel
Skær hovedet af makrellen, åben den helt i bugen som en bog og fjern benraden og eventuelle småben. Findel forsigtigt makrelkødet med en gaffel.

Skær de syltede agurker i små tern. Riv og pres citronen. Rør makrelkødet med syrnet fløde, syltede agurker, kapers, citronskal og saft, hakket dild og klippet purløg. Smag rilletten til med salt og peber.

Servér rilletten med rødbedesalat og groft ristet brød.

TIP
En rillette er traditionelt tilberedt af fedt kød som fx svineskank eller andelår, der koges mørt og efterfølgende findeles i fedtet, til det er trevlet og cremet. Efter tilberedningen kommes rilletten på glas, hvorefter fedt hældes over. Ofte serveres rillette som pålæg med sennep og cornichoner til.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1600 kJ (400 kcal). Kulhydrat 38 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 5 g

UH5011