Ingredienser
Rejecocktail- ½ spidskål
- ½ tsk. flagesalt
- ½ tsk. sukker
- 1 avokado
- ½ citron
- 1 agurk
- 1 mango
- 1 bundt forårsløg
- 200 g rejer
- 1 dl creme fraiche 9 %
- 2 spsk. letmælk
- 2 spsk. ketchup
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. salt
- peber
- 1 potte brøndkarse
- 200 g fuldkornsbrød
Tilberedning
Rejecocktail
Fjern de yderste blade og stokken fra spidskålen. Snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt et par minutter, til den begynder at falde lidt sammen.
Halvér avokadoen, og dryp citronsaft over. Skær avokado i tern eller både.
Halvér agurken, skrab kernerne ud med en teske, og skær agurken i tern.
Skær mangoen i små tern. Snit forårsløg. Vend spidskål med avokado, agurk, mango, forårsløg og rejer.
1000 øer dressing
Rør creme fraiche med mælk, ketchup og presset hvidløg. Smag dressingen til med salt og peber.
Anret salaten i skåle med dressing, og drys brødkarse over. Servér med brød.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 210 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1200 kJ (300 kcal). Kulhydrat 43 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 3 g
UH1916