Ingredienser

  • 4 portobellosvampe
  • ½ tsk. salt
  • Peber
Kikærtebøf
  • 1 dåse kikærter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 rød chili
  • 60 havregryn
  • Saft fra ½ citron
  • 2 tsk. oregano eller timian
  • 2 tsk. paprika
  • 1 æg
  • ½ tsk. salt
  • Peber
  • 2 hjertesalat
  • 1 agurk
  • 4 spsk. let mayonnaise

Tilberedning

Skyl og afdryp kikærterne, så de er helt tørre. Hak løg og hvidløg, og skær peberfrugter i små tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Kom det hele inkl. havregryn, citronsaft og krydderier i en blender og kør til en sammenhængende fast masse. Tilsæt ægget og saml farsen. Krydr med salt og peber og form til 4 bøffer.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-40 min. Vend dem forsigtigt undervejs, så de bliver sprøde på begge sider.

Rens svampene, og tør dem godt. Læg dem på en bageplade med bagepapir og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min.

Top svampene med sprød salat, kikærtebøf, agurk i skiver og lidt mayonnaise. Alternativt anret salatblade på tallerkener og top med kikærtebøf, mayonnaise, agurk og svampe skåret i skiver.

Frugt og grønt pr. person

130 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1200 kJ/300 kcal Protein 13 g Kulhydrat 29 g Fedt 11 g, heraf 2 g mættet fedt

LK2020-28