Ingredienser
- 4 portobello svampe
- ½ tsk. salt
- Peber
- 1 dåse kikærter
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ rød peberfrugt
- 1 rød chili
- 60 havregryn
- Saft fra ½ citron
- 2 tsk. oregano eller timian
- 2 tsk. paprika
- 1 æg
- ½ tsk. salt
- Peber
- 2 hjertesalat
- 1 agurk
- 4 spsk. let mayonnaise
Tilberedning
Skyl og afdryp kikærterne så de er helt tørre. Hak løg og hvidløg og skær peberfrugter i små tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Kom det hele inkl. havregryn, citronsaft og krydderier i en blender og kør til en sammenhængende fast masse. Tilsæt ægget og saml farsen. Krydr med salt og peber og form til 4 bøffer.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-40 min. Vend dem forsigtigt undervejs, så de bliver sprøde på begge sider.
Rens svampene og tør dem godt. Læg dem på en bageplade med bagepapir og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min.
Top svampene med sprød salat, kikærtebøf, agurk i skiver og lidt mayonnaise. Alternativt anret salatblade på tallerkener og top med kikærtebøf, mayonnaise, agurk og svampe skåret i skiver.
Frugt og grønt pr. person
130 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1200 kJ/ 300 kcal. Kulhydrat 29 g, Fedt 11 g, heraf 2 g mættet fedt
LK2020-28