Ingredienser

1 portion
  • 1 lille løg
  • 1 tomat
  • 3 grønne chilier
  • 1 bundt mynte (kun bladene)
  • 1 bundt koriander (med stængler)
  • Saft af 1 lime
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. granatæblepulver

Tilberedning

Pil løget og hak løg, tomat, chili, mynte og koriander groft. Blend det hele med limesaft, salt og granatæblepulver til en fin grøn pasta.

Mynte chutney
Servér chutneyen som den er, eller brug den som tilsmagning til yoghurt naturel.

Mynte chutney er en af de mest kendte dip fra det pakistanske køkken. Tørrede granatæblekerner, mynte og koriander tilsat grøn chili giver en særlig smag, der på en gang er både sur/sød og stærk. Brug denne chutney som tilbehør til alle retter. Den kan røres op med yoghurt, så bliver den lidt mildere i smagen.

TIP
I stedet for granatæblekernepulver kan du bruge saft og kød af ½ limefrugt.

Hvis man har lavet en stor portion chutney, så er den nem at fryse ned i en isterningbakke. Når du skal bruge dippen igen, så kan den tøes langsomt op i en skål eller 30 sekunder i mikroovn før den røres op med yoghurt.

Poodeena chutney blendet med et par fed hvidløg og 2 spsk. revet ingefær er også god som marinade til lammekølle.

Frugt og grønt pr. person

ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

250 kJ / 60 kcal Kulhydrat: 13 g Fedt: mindre end 1 g, heraf mættet fedt mindre end 1

Hjertevarm mad 2017