Ingredienser
Pizzadej- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk salt
- 250 g grahamsmel eller groft speltmel
- 200 g hvedemel
- 2 bundter grønne asparges
- salt
- 400 g kyllingefilet
- 2 spsk olivenolie
- 1 ubehandlet citron
- 50 g parmesan
- 100 g spæde salatblade
Tilberedning
Pizzadej
Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, grahams- eller speltmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen. Tilsæt løbende mere mel, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter. Rul dejen ud til to store cirkler, og læg hver på et stykke bagepapir.
Fyld
Skær de tørre ender af aspargesene, og kassér dem. Skær hovederne af, og gem dem. Skær resten af aspargesene i mindre stykker, kom dem i en lille gryde, dæk dem med vand, og kog dem møre uden låg. Hæld kogevandet fra, og blend aspargesene til en fin og ensartet mos. Smag mosen til med lidt salt. Skær kyllingen i tynde strimler, og marinér dem med olie, 1 tsk. fintrevet citronskal, 2 spsk. citronsaft og 1 tsk. salt. Vend aspargeshovederne med kyllingen. Smør aspargesmosen ud på pizzabundende. Fordel kylling og aspargeshoveder jævnt på toppen af pizzaerne. Bag pizzaerne ved 250 grader i ovnen i mindst 20 minutter; de må godt blive ekstra mørke i kanten.
Drys pizzaerne med groftrevet parmesan og spæde salatblade inden servering.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 225 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2900 kJ (690 kcal). Kulhydrat 96 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 4 g
Ude og Hjemme, uge 24, 2015