Ingredienser

  • Tomatsauce:
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk brun farin
  • salt og peber
  • -----
  • Pizza:
  • 2 rødløg
  • 8 fuldkornspitabrød
  • 250 g revet ost, 17%
  • 300 g hakket oksekød til tatar, 3-6% fedt
  • 2 tsk oregano
  • salt og peber
  • 100 g rucola

Tilberedning

Tomatsauce
Kom hakkede tomater, presset hvidløg, eddike, oregano og brun farin i en lille gryde og kog det uden låg i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og smag saucen til med salt og peber.

Pizza
Tænd ovnen på 225 grader varmluft eller så varmt som muligt i en almindelig ovn. Lad to bageplader blive varme i ovnen. Pil løgene og skær dem i smalle både. Dup brødene med vand. Fordel dem på to stykker bagepapir. Top pitabrødene med tomatsauce, revet ost, rødløg og oksekød. Krydr med oregano, salt og peber. Løft forsigtigt bagepapir og pizzaer over på de varme bageplader og bag pizzaerne i ca. 8 minutter, til de er sprøde. Servér pizzaerne lune toppet med rucola.

Frugt og grønt pr. person

218 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3296 kJ (785 kcal). Kulhydrat 104. Fedt 21 g, heraf mættet fedt 10 g

Ude og Hjemme, uge 1, 2013