Ingredienser
- 1 dl basilikumblade, ca. 30 g svarer til basilikum fra ca. 2 potter
- 50 g reven parmesanost
- 30 g mandler
- 2 fed hvidløg
- Ca. 1 dl olivenolie*
- Saft af ½ citron
- 1 tsk. flagesalt
- Peber
- *Er du ikke vild med smagen af oliven¬olie, så kan du bruge en smagsneutral rapsolie i stedet.
Tilberedning
1 glas, ca. 2 dl
Kom basilikumblade, parmesanost, hakkede mandler og presset hvidløg i en blender eller minihakker. Tilsæt olien gradvist, mens du blender til du har en grov pesto. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.
Frugt og grønt pr. person
Pr. 100 gram: 15 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Pr. 100 gram: 2000 kJ/500 kcal Kulhydrat 5 g Fedt 50 g, heraf 8 g mættet fedt Protein 10 g
Hjerteliv nr. 4, 2021