Ingredienser

  • 1 dl basilikumblade, ca. 30 g svarer til basilikum fra ca. 2 potter
  • 50 g reven parmesanost
  • 30 g mandler
  • 2 fed hvidløg
  • Ca. 1 dl olivenolie*
  • Saft af ½ citron
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber
  • *Er du ikke vild med smagen af oliven¬olie, så kan du bruge en smagsneutral rapsolie i stedet.

Tilberedning

1 glas, ca. 2 dl

Kom basilikumblade, parmesanost, hakkede mandler og presset hvidløg i en blender eller minihakker. Tilsæt olien gradvist, mens du blender til du har en grov pesto. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.

Frugt og grønt pr. person

Pr. 100 gram: 15 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. 100 gram: 2000 kJ/500 kcal. Kulhydrat 5 g. Fedt 50 g, heraf 8 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 4, 2021