Ingredienser

  • ½ aubergine
  • 50 gram økologisk bacon
  • 1 pakke brune svampe
  • 1 squash
  • 1-2 æggeblommer
  • 1 citron
  • 50 gram parmesan
  • 1 ps grove fettucinepasta på soyabønner fra anglemark
  • 1 fed hvidløg
  • 2 jordskokker
  • Salt og peber
  • 2 tsk olivenolie

Tilberedning

Aubergine skæres i meget tynde skiver og ristes møre uden olie på en slip let-pande.

Svampe skylles og skæres i skiver. Hvidløg hakkes fint.

Rist bacon og svampe af på en pande sammen med hvidløg.

Skær squashen i strimler med en kniv, en kartoffelskræller eller et mandolinjern, hvis du har sådan et. Vend med citronsaft, salt og en teske olivenolie. Kog pastaen som anvist på posen.

Vask jordskokkerne grundigt, og snit dem i tynde stave.

Bland æggeblommer med lidt citronsaft, og pisk det sammen med en teske olivenolie – må ikke være for tyk – vend blandingen i det lune afdryppede pasta.

Bland pasta og squash i en dyb tallerken. Kom de fintskårne jordskokker op i sammen med bacon, aubergine, svampe og friskrevet parmesan.

En anderledes take på en klassiker.

Claus Holm ved Hjertegalla 2021