Ingredienser

  • 2 æg
  • 1½ dl skummet-, mini- eller letmælk
  • 1 spsk. majsstivelse 25 g sukker
  • 50 g hvid chokolade
  • 6 passionsfrugter
  • 1 knivspids fint salt
Tilbehør
  • 1 lille ananas
  • evt. 1 ekstra passionsfrugt

Tilberedning

Slå det ene æg ud i en kasserolle. Del det andet æg, og kom blommen i kasserollen, og kom hviden i en mellemstor skål. Kom mælk, majsstivelse og sukker i kasserollen, og kog det hele op under piskning, til en kagecreme. Kog cremen godt igennem i 1 minut. Hak chokoladen, og smelt den i den varme creme. Halvér passionsfrugterne, og skrab frugtkødet ud (gem skallerne), og bland det i cremen. Lad cremen køle helt af. Pisk æggehviden stiv med en knivspids salt, og vend den stiftpiskede æggehvide i cremen. Lad cremen hvile i køleskabet i et par timer. Kom cremen i de tomme passionsfrugtskaller med en teske, eller kom den i en sprøjtepose og sprøjt i skallerne.

Skær skrællen af ananassen. Skær stokken i midten væk, og skær frugten i skiver.

Servér passionsfrugtcremen med ananas, og dryp evt. lidt frisk passionsfrugtkerner på toppen af cremen.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 100 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

700 kJ (170 kcal). Kulhydrat: 27 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g

UH1016