Ingredienser

Nye rødbeder
  • 500 g nye rødbeder
  • 1 spsk olivenolie
  • reven skal af 1 ubehandlet citron
  • 1 lille bundt persille
Pariserbøf
  • 500 g tatarkød 2-5% fedt
  • ½ tsk flagesalt
  • peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 æg
  • 4 tykke skiver fuldkornsbrød, 400 g
  • 1 rødløg
  • 100 g babyspinat
  • 2 spsk friskrevet peberrod
  • 2 spsk kapers
  • lidt brøndkarse eller almindelig karse

Tilberedning

Nye rødbeder
Skrub rødbederne, og tør dem godt. Pak dem i stanniol, og læg dem på en bageplade. Bag rødbederne i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter afhængig af størrelsen. Tag rødbederne ud, og smut dem under rindende vand. Afkøl rødbederne, inden de skæres i mindre stykker og vendes med olivenolie, citronskal og hakket persille.

Pariserbøf
Form kødet til hakkebøffer. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande, og steg bøfferne ved høj varme i ca. 2 minutter på hver side. Bøfferne skal have stegeskorpe, men være rå indeni.

Tag et glas og et stykke husholdningsfilm. Kom filmen ned i glasset, så den danner en lille skål. Smør filmen med et par dråber olivenolie. Slå ægget ud i glasset med husholdningsfilm, og saml filmen omkring ægget. Luk til ved at sno lukningen rundt.

Kom ægget i en gryde med kogende vand. Kog ægget i ca. 4½ minut, afhængig af størrelsen på ægget. Det er vigtigt, at vandet kun lige er ved kogepunktet. Gentag med de øvrige æg.

Rist brødene på begge sider. Hak løget. Skyl spinaten, og slyng den tør.

Anret brødene med spinat, bøf, rødbeder, løg, peberrod og kapers. Top med æg og pynt med brøndkarse.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (600 kcal). Kulhydrat 64 g. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 6 g

Ude og Hjemme, uge 29, 2016