Ingredienser
Ovnbagt skrubbe- 4 rensede skrubber (500 g)
- 100 gram kikærtemel
- 2 spsk. karry
- 1 spsk. rapsolie
- salt og peber
- 50 g hasselnødder
- 600 g grønne bønner
- 4 stk. gulerødder små
- 6 små forårsløg
- 1 stk. bladselleri
- 1 lime (saften heraf)
- salt og peber
- frisk timian
- 1 avokado
- 1 lime (saften heraf)
- 2 dl skyr
- frisk dild
- salt og peber
Tilberedning
Start med at koge fuldkornsris efter anvisningen på pakken. Bemærk at kogetiden er længere end ved almindelige ris.
Ovnbagt skrubbe
Vend fiskene i kikærtemel blandet med karry. Læg fiskene op i et fad. Tilsæt lidt olie og drys med salt og peber. Top med finthakkede nødder. Bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Bønnesalat
Nip bønnerne, skær dem i mindre stykker og giv dem et opkog på et par minutter. Skær gulerødder, forårsløg og blegselleri på skrå i tynde skiver, og bland grønsagerne sammen.
Lav en dressing af saften fra en lime, sesamolie, salt og peber. Tilsæt frisk timian.
Dip
Avokado moses med en gaffel og blandes med saften fra en lime. Rør skyr med dild, salt og peber.
Servér dip til ovnbagte skrubber og bønnesalat.
TIP
Claus Holm bruger ofte nødder og mandler til at give god smag til forskellige madretter. Oveni gavner nødder og mandler dit kolesteroltal. Spis 30 gram dagligt.
Opskriften er fra Hjerteliv nr. 1, 2021 ”Mandemad” af tv-kokken Claus Holm
Frugt og grønt pr. person
Ca. 275 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
3200 kJ/800 kcal. Kulhydrat 92 g, kostfiber 17 g. Fedt 19 g, heraf 3 g mættet fedt
Hjerteliv nr. 1, 2021