Ingredienser

Ovnbagt skrubbe
  • 4 rensede skrubber (500 g)
  • 100 gram kikærtemel
  • 2 spsk. karry
  • 1 spsk. rapsolie
  • salt og peber
  • 50 g hasselnødder
Bønnesalat
  • 600 g grønne bønner
  • 4 stk. gulerødder små
  • 6 små forårsløg
  • 1 stk. bladselleri
  • 1 lime (saften heraf)
  • salt og peber
  • frisk timian
Dip
  • 1 avokado
  • 1 lime (saften heraf)
  • 2 dl skyr
  • frisk dild
  • salt og peber

Tilberedning

Start med at koge fuldkornsris efter anvisningen på pakken. Bemærk at kogetiden er læn­gere end ved almindelige ris.

Ovnbagt skrubbe
Vend fiskene i kikærtemel blan­det med karry. Læg fiskene op i et fad. Tilsæt lidt olie og drys med salt og peber. Top med fint­hakkede nødder. Bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

Bønnesalat
Nip bønnerne, skær dem i min­dre stykker og giv dem et opkog på et par minutter. Skær gule­rødder, forårsløg og blegselleri på skrå i tynde skiver, og bland grønsagerne sammen.
Lav en dressing af saften fra en lime, sesamolie, salt og peber. Tilsæt frisk timian.

Dip
Avokado moses med en gaffel og blandes med saften fra en lime. Rør skyr med dild, salt og peber.

Servér dip til ovnbagte skrubber og bønnesalat.

TIP
Claus Holm bruger ofte nødder og mand­ler til at give god smag til forskellige mad­retter. Oveni gavner nødder og mandler dit kolesteroltal. Spis 30 gram dagligt.

Opskriften er fra Hjerteliv nr. 1, 2021 ”Mandemad” af tv-kokken Claus Holm

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 275 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3200 kJ/800 kcal. Kulhydrat 92 g, kostfiber 17 g. Fedt 19 g, heraf 3 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 1, 2021