Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 400 g søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt fennikelfrø
  • 3-5 dl bouillon
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 200 g frisk spinat
  • 1 dåse kikærter fra dåse
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
  • 1 bundt frisk koriander
Tilbehør
  • 200 g fuldkornshvedebrød, fx maltbrød (søg på maltbrød)

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 grader.

Hak løget, pres hvidløget. Skræl de søde kartofler og skær i tern.

Varm olien i en gryde eller pande. Tilsæt løg, hvidløg og krydderier og steg et øjeblik.

Kom de søde kartofler på panden og vend forsigtigt rundt. Tilsæt 3 dl bouillon og abri­koser skåret i mindre stykker. Læg låg på panden, og stil den i ovnen i ca. 15 minutter, til de søde kartofler er møre. Spæd eventuelt til med mere bouillon undervejs.

Skyl spinaten, slyng den tør og hak den groft.

Afdryp kikærterne, og vend dem i retten sammen med spinat. Lad det blive i ovnen i yderligere ca. 5 minutter, til spinaten falder sammen, og kikærterne er lune. Smag til med salt og peber og servér med masser af frisk koriander og fuldkornsbrød.

 

Frugt og grønt pr. person

75 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1500 kJ/350 kcal. Kulhydrat 55 g. Fedt 8 g, heraf 1 g mættet

HJERTELIV0119