Ingredienser

Omelet
  • 100 g babyspinat
  • 4 æg
  • ½ dl minimælk
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g tomater
  • Lidt frisk basilikum
  • 100 g fuldkornsrugbrød

Tilberedning

SÅDAN GØR DU
Skyl spinaten og afdryp. Pisk æg sammen med mælk og krydr med flagesalt og peber. Varm halvdelen af olien på en slip let-pande, ca. 20 cm diameter, og hæld halvdelen af æggemassen på. Top med halvdelen af
spinaten, og lad omeletten stege ved jævn varme under låg, indtil æggemassen er fast, men stadig lidt fedtet.
Løft forsigtigt omeletten over på en tallerken. Varm resten af olien på panden og tilbered en omelet af resten af æggemassen.
Skær tomaterne i skiver og fordel på omeletterne sammen med basilikum og fold sammen. Servér med rugbrød.

TIP
Det er en gammel skrøne, at man ikke må spise æg, når kolesteroltallet er højt. Kolesterol i blodet handler ikke om kolesterol fra maden. Kolesteroltallet stiger, når kostens indhold af mættet fedt (fedt fra dyreriget) bliver for højt. Du kan derfor roligt spise kolesterolrige madvarer og sagtens spise 3-4 æg om ugen.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1500 kJ/400 kcal. Kulhydrat 24 g. Fedt 20 g, heraf 4 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 3, 2022