Ingredienser
- 600 g oksebov
- salt og peber
- 3 porrer
- 3 gulerødder
- 2 persillerødder
- 1 dl ris
- ¼ tsk. safran
- 1 dl rosiner
- 1 bundt persille
- eventuelt 2 tsk. æbleeddike
- 4 skiver fuldkornsbrød, 200 g
Tilberedning
Kom kødet i en gryde, dæk det med rigeligt vand og kog det op. Fjern skummet fra overfladen og tilsæt ½ tsk. salt. Kog kødet i 1¼ time.
Tag kødet op af suppen og lad det køle af. Rens og skær porrerne i ringe. Skræl gulerødder og persillerødder og skær dem i tern, 1 x 1 cm. Kom grønsager, ris, safran og rosiner i suppen og kog det i 15-20 minutter til risene er møre.
Skær eventuelt fedt fra kødet og skær kødet i små tern. Hak persillen. Kom kød og persille i suppen og smag den til med salt, peber og æbleeddike.
Servér suppen rygende varm med brød.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 220 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2200 kJ (550 kcal). Kulhydrat 60 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 6 g
UH0712