Ingredienser

  • 600 g oksebov
  • salt og peber
  • 3 porrer
  • 3 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • 1 dl ris
  • ¼ tsk. safran
  • 1 dl rosiner
  • 1 bundt persille
  • eventuelt 2 tsk. æbleeddike
Tilbehør
  • 4 skiver fuldkornsbrød, 200 g

Tilberedning

Kom kødet i en gryde, dæk det med rigeligt vand og kog det op. Fjern skummet fra overfladen og tilsæt ½ tsk. salt. Kog kødet i 1¼ time.

Tag kødet op af suppen og lad det køle af. Rens og skær porrerne i ringe. Skræl gulerødder og persillerødder og skær dem i tern, 1 x 1 cm. Kom grønsager, ris, safran og rosiner i suppen og kog det i 15-20 minutter til risene er møre.

Skær eventuelt fedt fra kødet og skær kødet i små tern. Hak persillen. Kom kød og persille i suppen og smag den til med salt, peber og æbleeddike.

Servér suppen rygende varm med brød.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 220 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ (550 kcal). Kulhydrat 60 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 6 g

UH0712