Ingredienser

  • 500 g nye, vaskede kartofler
  • 2 stk hjertesalathoveder eller 1 hovedsalat
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • 2 dl ymer
  • 1 lille bundt dild
  • 100 g ørredrogn
Tilbehør
  • 4 skiver rugbrød

Tilberedning

Kog kartoflerne med salt, til de er møre. Hæld vandet fra. Klem dem let på siderne – som når du åbner bagte kartofler – så snart du kan røre ved dem.

Skyl salaten og tør den godt. Vend den med olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Anret de hele salatblade i skåle, dybe tallerkener eller på et fad. Læg kartoflerne ovenpå.

Rør ymer med finthakket dild og smag til med salt og peber. Dryp dressingen over kartoflerne og drys med ørredrogn og dild.

Rist rugbrødet, skær det i lange stykker og servér det til retten.

TIP
I stedet for ørredrogn kan du bruge stenbiderrogn, ørred- eller lakserogn, løjrom eller små stykker marinerede sild eller matjesfileter.

Frugt og grønt pr. person

112,5 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

913 kJ (217,5 kcal). Kulhydrat 29,5 g. Fedt 7,3, heraf mættet fedt 2 g

Fisk med Hjerteforeningen 2010