Ingredienser

Grillspyd
  • 4 oksebøffer ca. 400 g
  • saft af 1 lime
  • 2 spsk. chilisauce
  • 1 fed hvidløg
  • 2 rødløg
Nudelsalat
  • 300 g spidskål
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 200 g fuldkornsnudler
  • 100 g babyspinat
  • 1 agurk
  • 200 g friskbælgede ærter
  • 8 radiser
Dressing
  • 1½ spsk. sesamolie
  • 2 spsk. sojasauce
  • saft af 1 lime

Tilberedning

Grillspyd
Skær kødet i tern, og kom det i en frysepose sammen med limesaft, chilisauce og presset hvidløg. Bind en knude på posen, og massér marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere minimum 1 time.
Skær løgene i både. Fordel kød og løg på 4 grillspyd. Grill spyddene i ca. 5 minutter. Vend dem undervejs.

Nudelsalat
Fjern de yderste blade og stokken fra kålen, og snit kålen fint. Kram den med salt og sukker.
Kog nudlerne som angivet på emballagen og afdryp. Skyl spinaten, og slyng den tør. Halvér agurken på langs. Fjern kernerne med en teske, og skær agurken i skiver. Vend nudler med kål, spinat, agurk og ærter. Skær radiser i skiver og drys over salaten.

Dressing
Rør en dressing af sesamolie, soja og limesaft og dryp over nudelsalaten. Servér med grillspyd.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 240 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ (440 kcal). Kulhydrat 51 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 3 g

UH2516