Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 200 g havregryn
  • 100 g fuldkornsflakes
  • 50 g rosiner
  • 200 g revner æbler
  • 50 g hvedeklid
  • 200 g fint speltmel
  • 200 g hvedemel (cirka)
  • 50 g fuldkornsflakes til pynt
  • 50 g havregryn til pynt

Tilberedning

16 stk.

Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning, krydderier, havregryn, flakes og rosiner.
Ælt dernæst revne æbler i sammen med hvedeklid, speltmel og til sidst hvedemel. Ælt dejen godt. Den skal være fugtig og klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Fordel dejen i muffinforme af silikone, og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Pensl med vand, og drys med en blanding af flakes og gryn. Bag myslibollerne ved 225 grader i ca. 15 minutter.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

900 kJ (210 kcal). Kulhydrat 45 g. Fedt 2 g, heraf mættet fedt 0,3 g

Ude og Hjemme, uge 38, 2015