Ingredienser
- 5 dl vand
- 50 g gær
- 1 spsk salt
- 1 spsk honning
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk stødt kardemomme
- 200 g havregryn
- 100 g fuldkornsflakes
- 50 g rosiner
- 200 g revner æbler
- 50 g hvedeklid
- 200 g fint speltmel
- 200 g hvedemel (cirka)
- 50 g fuldkornsflakes til pynt
- 50 g havregryn til pynt
Tilberedning
16 stk.
Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning, krydderier, havregryn, flakes og rosiner.
Ælt dernæst revne æbler i sammen med hvedeklid, speltmel og til sidst hvedemel. Ælt dejen godt. Den skal være fugtig og klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Fordel dejen i muffinforme af silikone, og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Pensl med vand, og drys med en blanding af flakes og gryn. Bag myslibollerne ved 225 grader i ca. 15 minutter.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
900 kJ (210 kcal). Kulhydrat 45 g. Fedt 2 g, heraf mættet fedt 0,3 g
Ude og Hjemme, uge 38, 2015