Ingredienser
Misosuppe- 2 spsk. mørk misopasta, 20 g
- 1 spsk. fintrevet ingefær
- Saft af 1 lime
- 2 spsk. soja 1
- ½ liter kogende vand
- 200 g fuldkornsnudler
- 100 g edamame bønner
- 200 g svampe, f.eks. shiitake eller champignon
- 1 spsk. olivenolie
- 2 gulerødder
- ½ spidskål
- 1 bundt forårsløg
- 1 grøn chili
- 100 g babyspinat
Tilberedning
Rør misopasta med fintrevet ingefær, limesaft og soja, og hæld kogende vand over. Rør, indtil misoen er opløst. Hæld suppen i en gryde, og hold den varm, men lad den ikke koge, da den ellers skiller.
Kog nudlerne som angivet på emballagen og afdryp.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne og afdryp.
Skær svampene i mundrette stykker. Varm olien på en pande, og rist svampene, til de er gyldne.
Skær gulerødder i tændstiktynde stimler, snit spidskålen fint. Snit forårsløg, og skær chili i tynde skiver. Skyl spinaten, og slyng den tør.
Fordel kogte nudler, svampe og grøntsager (gem forårsløg) og chili i 4 store skåle – fx i små bunker og hæld suppen over. Top med forårsløg.
Frugt og grønt pr. person
1300 kJ/ 300 kcal. Kulhydrat 43 g, Fedt 6 g, heraf mindre end 1 g mættet fedt, Protein 15 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
220 g
LK2020-21