Ingredienser

Misosuppe
  • 2 spsk. mørk misopasta, 20 g
  • 1 spsk. finrevet ingefær
  • Saft af 1 lime
  • 2 spsk. soja 1
  • ½ liter kogende vand
Fyld
  • 200 g fuldkornsnudler
  • 100 g edamame bønner
  • 200 g svampe, f.eks. shiitake eller champignon
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 gulerødder
  • ½ spidskål
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 grøn chili
  • 100 g babyspinat

Tilberedning

Rør misopasta med fintrevet ingefær, limesaft og soja, og hæld kogende vand over. Rør indtil misoen er opløst. Hæld suppen i en gryde og hold den varm, men lad den ikke koge, da den ellers skiller.

Kog nudlerne som angivet på emballagen og afdryp.
Hæld kogende vand over edamame bønnerne og afdryp.
Skær svampene i mundrette stykker. Varm olien på en pande og rist svampene til de er gyldne.
Skær gulerødder i tændstik tynde stimler, snit spidskålen fint. Snit forårsløg og skær chili i tynde skiver. Skyl spinaten og slyng den tør.

Fordel kogte nudler, svampe og grøntsager (gem forårsløg) og chili i 4 store skåle – fx i små bunker og hæld suppen over. Top med forårsløg.

Frugt og grønt pr. person

1300 kJ/ 300 kcal. Kulhydrat 43 g, Fedt 6 g, heraf mindre end 1 g mættet fedt

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

220 g

LK2020-21