Ingredienser

Misosuppe
  • 2 spsk. mørk misopasta, 20 g
  • 1 spsk. fintrevet ingefær
  • Saft af 1 lime
  • 2 spsk. soja 1
  • ½ liter kogende vand
Fyld
  • 200 g fuldkornsnudler
  • 100 g edamame bønner
  • 200 g svampe, f.eks. shiitake eller champignon
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 gulerødder
  • ½ spidskål
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 grøn chili
  • 100 g babyspinat

Tilberedning

Rør misopasta med fintrevet ingefær, limesaft og soja, og hæld kogende vand over. Rør, indtil misoen er opløst. Hæld suppen i en gryde, og hold den varm, men lad den ikke koge, da den ellers skiller.

Kog nudlerne som angivet på emballagen og afdryp.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne og afdryp.
Skær svampene i mundrette stykker. Varm olien på en pande, og rist svampene, til de er gyldne.
Skær gulerødder i tændstiktynde stimler, snit spidskålen fint. Snit forårsløg, og skær chili i tynde skiver. Skyl spinaten, og slyng den tør.

Fordel kogte nudler, svampe og grøntsager (gem forårsløg) og chili i 4 store skåle – fx i små bunker og hæld suppen over. Top med forårsløg.

Frugt og grønt pr. person

1300 kJ/ 300 kcal. Kulhydrat 43 g, Fedt 6 g, heraf mindre end 1 g mættet fedt, Protein 15 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

220 g

LK2020-21