Ingredienser

Melondessert
  • 1 lille galia melon
  • 1 lille cantaloupe melon
  • 2 spsk flydende honning
  • ½ granatæble
  • 1 lille potte frisk mynte

Tilberedning

Melondessert
Halvér begge meloner og skær skrællen af. Skær den ene melon i grove tern og blend dem med honningen. Skær den anden melon i tern, ca. 1½x1½ cm. Pil kernerne ud af granatæblet. Pluk 1 håndfuld mynte af planten. Gem 4 myntekviste til pynt og hak resten af myntebladene groft. Anret melonpureen i 4 portionsglas eller skåle. Fordel melonternene oven på pureen og drys med granatæblekerner og mynte. Servér desserten med det samme.

TIP
Lad eventuelt melonerne blive helt kolde i køleskabet, inden du laver desserten. De kan vælge at purere galiamelonen og få en grøn puré med orange cantaloupe tern eller modsat med orange puré af cantaloupe med grønne tern af galiamelon.

Frugt og grønt pr. person

150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

370 kJ (90 kcal). Kulhydrat 20 g. Fedt <1 g, heraf mættet fedt <1 g

Ude og Hjemme, uge 39, 2011