Ingredienser
Marinerede sild- 300 g marinerede sildefileter
- 100 g grønkål, renset vægt
- 2 dl syrnet fløde 9%
- 1 tsk karry
- 1 tsk grovkornet sennep
- salt og peber
- 2 syrlige æbler
- 50 g syltede agurker
- 1 lille bundt purløg
- 4 skiver rugbrød
- 1 rødløg
- 1 lille bundt dild
Tilberedning
Cremet grønkål med æble
Rens grønkålen og snit den meget fint. Kom grønkålen i en gryde med kogende vand og kog den i 1 minut. Hæld kålen i en sigte, skyl den med koldt vand og dryp den af.
Rør syrnet fløde med karry og sennep og smag den til med salt og peber. Halvér æblerne, skær dem i både og fjern kernehusene. Tag lidt æblestykker fra til pynt. Skær æbler og syltede agurker i små tern og rør dem i dressingen sammen med grønkål og klippet purløg.
Marinerede sild
Skær sildene i stykker på 2-3 cm.
Top brødet med grønkålscreme, sild, rødløg skåret i ringe og dild. Pynt med æbler.
Frugt og grønt pr. person
92,5 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1505 kJ (358,3 kcal). Kulhydrat 36,6 g. Fedt 16,7, heraf mættet fedt 5,4 g
Ude og Hjemme, uge 48, 2011