Ingredienser

Marinerede sild
  • 300 g marinerede sildefileter
Cremet grønkål med æble
  • 100 g grønkål, renset vægt
  • 2 dl syrnet fløde 9%
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk grovkornet sennep
  • salt og peber
  • 2 syrlige æbler
  • 50 g syltede agurker
  • 1 lille bundt purløg
Tilbehør
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 rødløg
  • 1 lille bundt dild

Tilberedning

Cremet grønkål med æble
Rens grønkålen og snit den meget fint. Kom grønkålen i en gryde med kogende vand og kog den i 1 minut. Hæld kålen i en sigte, skyl den med koldt vand og dryp den af.

Rør syrnet fløde med karry og sennep og smag den til med salt og peber. Halvér æblerne, skær dem i både og fjern kernehusene. Tag lidt æblestykker fra til pynt. Skær æbler og syltede agurker i små tern og rør dem i dressingen sammen med grønkål og klippet purløg.

Marinerede sild
Skær sildene i stykker på 2-3 cm.

Top brødet med grønkålscreme, sild, rødløg skåret i ringe og dild. Pynt med æbler.

Frugt og grønt pr. person

92,5 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1505 kJ (358,3 kcal). Kulhydrat 36,6 g. Fedt 16,7, heraf mættet fedt 5,4 g

Ude og Hjemme, uge 48, 2011